En højtuddannet i forløb: Adam Sørensen

 

 

 

Kandidatens fortælling om forløbet:

Jeg har været ledig i ca. 1,5 år før jeg startede mit samarbejde med mindshift, når man har været langtidsledig, så har man efterhånden prøvet alt. Jeg har taget det ene jobsøgnings kursus efter det andet. Jeg har gjort alt, hvad min A-kasse har bedt mig om og alligevel fik jeg mellem 10-15 afslag på job om måneden.

At få så mange jobafslag i træk har været utroligt stressende og har påvirket min selvtillid meget. Da jeg begyndte at søge nyopslåede stillinger, som jeg havde søgt og fået afslag på ca. et halvt år tidligere så følte jeg virkelig, at jeg ramte en væg.

Det var som om at alt, hvad jeg gjorde ikke var godt nok, jeg var nået til et punkt, hvor jeg vidste at jeg aldrig nogensinde ville få et arbejde. Jeg levede i et selvopfyldende profeti om ikke at få et arbejde og de negative og destruktive tankemønstre begyndte at påvirke mine venner og familie.

At få en serie af jobafslag i træk har været et stort personligt nederlag for mig, det har været utroligt demotiverende at gå 6 år på universitet til bagefter at gå på ”Linkedin kursus” eller ”CV for begynder”. Når man rammer 1 års ledighedsbarrieren så begynder følelser, som vrede, frustration og ligegyldighed at fylde rigtig meget i ens underbevidsthed.

En af mine venner anbefalede at jeg skulle snakke med mindshift og give det et forsøg. På dagældende tidspunkt havde jeg absolut ingen forventninger til mindshift.

Min jobsituation var faktisk så dårlig, at jeg besluttede mig for at prøve mindshift fordi det ikke kunne blive værre. Mit samarbejde med mindshift var mest motiveret af at jeg lovede mig selv, at jeg gjorde noget ved min jobsituation, men inderst inden vidste jeg godt, at jeg bare skulle tage et opslag, ansøgning og CV med, bagefter skulle jeg høre på, at jeg bare skulle tror på mig selv og fortsætte min jobsøgning.

Jeg er stadig overrasket over, hvor stort indtryk mindshift har gjort på mig. At blive mødt med respekt, overskud og seriøsitet har været utrolig vigtigt for mig, Mindshift har anerkendt det psykiske pres jeg har været i, og været utrolig gode til at tilpasse sig min jobsituation.

Det er ofte svært at bede om hjælp, særligt som jurist, så det har været en stor lettelse for mig at blive mødt i et fordom- og tabufrit miljø.

Det har også været motiverende og jeg har følt anerkendelse ved, at coachen åbent har talt om den her nederlagsmentalitet mange ledig går med.

Jeg har under hele forløbet følt, at coachen har talt med mig og ikke til mig. Jeg fik hurtigt udviklet et stærkt tillidsbånd til min coach og jeg har følt at coachen har villet mig 100%.

Coachen har været utrolig dygtig til at nedbryde mine jobsøgningsproblemer til mere overskuelig og let fordøjelig dele.

Det overskud jeg fik da jeg gik fra mindshift er noget jeg altid vil tage med mig fremtidigt. Jeg havde intet at miste da jeg gik ind i mindshift, da jeg gik ud havde jeg alt at vinde.

 

OBS: Af hensyn til MINDSHIFTs etiske retningslinjer er kundernes navne anonymiseret.

.

“Jeg ”mødte” mindshift gennem mit netværk primært Linkedin, jeg havde fulgt deres nyheder, videoer og opdateringer gennem en periode.

Mit forløb startede op ved, at jeg tog direkte kontakt til mindshift og skrev til en af deres coaches og spurgte om han ville læse mit CV og ansøgning igennem. Vi korresponderet meget kort over Linkedin og blev enig om at mødes over en kop kaffe.

Vi aftalte at mødes over en kop kaffe i løbet af en uges tid, jeg fik delt mine frustrationer med mindshift og vi brugte meget tid på at identificere, hvad mit problem var og hvor det lå henne ift. jobsøgning. Efterfølgende lagede vi en fælles slagplan og en fælles strategi til hvordan vi skulle gribe situationen an på.

Jeg blev positivt overrasket af mindshift, jeg har desværre haft nogle kedelige oplevelser med min A-kasse der tilbød mig kurser i at skrive CV, ansøgning og lave en Linkedin profil, hvilket slet ikke har været det jeg har haft brug for. jeg havde ikke forventet, at den personlige coaching ville fylde så meget og have en så stor indflydelse på min jobsøgning.

Den personlig coaching har løftet min selvtillid ift. jobsøgning.

Ved mit andet møde med mindshift blev jeg overrasket over, at min coach ved eget initiativ havde ringet til nogle juridiske virksomheder og spurgt ind til, hvad de søgte i en fremtidig medarbejder og hvad de lagde vægt på ved ansættelse. Det kom bag på mig, at min coach havde researchet min branche og taget udgangspunkt i nogle konkrete virksomheder. Jeg havde ikke forventet, at coachingen ville være så specifik og målrettet omkring min uddannelsesmæssige baggrund. Denne dedikation gav min en stærk følelse af seriøsitet og jeg følte at coaching tog udgangspunkt i min situation og ikke handlede om generelle råd til jobsøgning.

Ved mit tredje møde med mindshift tog vi en personlighedstest og analyserede den sammen for at se, hvor jeg stod henne i forhold til arbejdsmarkedet og hvordan jeg identificerede mine styrker og svagheder. Den oplevelse af at blive zoomet ind på har været motiverende og jeg har følt, at jeg er blevet taget seriøst fra start af.

Jeg lærte at arbejdsmarkedet er et meget dynamisk marked, der ikke nødvendigvis beror på de traditionelle tilgange, såsom at søge opslåede stillinger, som jeg ellers tidligere er blevet lært.

At få en større forståelse for, hvordan arbejdsmarkedet er skruet sammen har givet mig væsentlig bedre forudsætninger for at komme i arbejde. Jeg har lært, at udnytte mit netværk bedre, at sandsynligheden af for at få arbejde ved at fysisk møde op på en arbejdsplads er væsentlig højere end at søge en opslåede stillinger over nettet. Jeg føler jeg er blevet mere modig og bedre til at forstå psykologien bag et uopfordret håndtryk.

Min selvtillid, overblik og gåpåmod er blevet væsentlig stærkere efter mit møde med mindshift.

Mindshift har været rigtig gode til at identificere og anerkende den sårbarhed man er i som ledig jurist, forløbet har gjort mig modigere ift. jobsøgning end nogensinde før.

Jeg føler mig ikke ”udsat” og ”blottet” længere når eller hvis jeg skal søge et nyt arbejde igen. Med de tanke-bearbejdnings-redskaber jeg har fået, kan jeg overbevise mig selv først og fremmeste og andre, at jeg bedst egnet til den pågældende stilling.

Min arbejdsplads i dag havde egentlig ikke brug for en jurist og de har aldrig haft et opslag fremme på nettet eller lignede, jeg overtalte min chef, at hendes virksomhed havde brug for mig og, at jeg konstruktivt kunne være en del af løsningen på virksomhedens problemer.

Jeg kan tydeligt huske, at min chef/leder blev helt overrasket over, hvor meget jeg havde sat mig ind i hendes virksomhed og hvordan jeg præsenteret helt konkrete løsningsmodeller for hendes arbejde. Jeg har aldrig nogensinde troet, at man kunne få et arbejde ved at ”pege på en virksomheds fejl” også oveni præsentere sig selv som del af  løsningen. Denne ”frækhed” har jeg lært fra mindshift.

Jeg ved at jeg med sikkerhed vil bruge mindshift igen, ikke fordi jeg har brug for at blive bedre til at søge arbejde, men fordi jeg har lært at bruge mindshift som en base til at udvikle og styrke mine tanker, selvtillid og lederegenskaber.

Jeg har været rigtig glad for mit samarbejde med mindshift og jeg har anbefalet mindshift til mine venner og bekendte.

Jeg har været overrasket over seriøsiteten fra mindshifts side af, deres dedikation og engement har smittet af på mig.

Det er rigtig hårdt at være ledig og for mig var det et stort peronligt nederlag, Mindshift har altid anerkendt de personlig udfordringer man bliver udsat for som ledig akademiker, jeg blev mødt af en fordomsfri coach i et tabufrit miljø.

+ Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Ny bog på vej
"Sådan får du 100 borgere i job på rekord tid
- kunsten at bygge bro mellem jobcentre, borgere og virksomheder"

Ny bog på vej

"Sådan får du 100 borgere i job på rekord tid

- kunsten at bygge bro mellem jobcentre, borgere og virksomheder"

Følg med os. Ønsker du udpluk af bogen i digital version, så tilmeld dig.

You have Successfully Subscribed!