Anonymous – Den global hackerbevægelse

Den globale hackerbevægelse som vil ændre verden via spektatulære hacker angreb-Anonymous, er på banen-igen. Under et interview oplevede jeg dem, hacke socialdemokraternes officielle hjemmeside👽

Times Magazine gav dem status som een af 100 mest magtfulde aktører i verden, med ordene: “De skræmmer, fascinerer, underholder os….”😦☠️😂

Når Anonymous vælger et mål og angriber via cyberoperation, tager ingen individer æren, æren tilskrives Anonymous og afsluttes med dennes signatur “We are Anonmyous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us”.

Anonymous har nu en advarsel om krig USA-IRAN, samt geopolitisk analyse om USA-Saudiarabien, Saudi-Arabien-Iran mm.
Se link.

Hvem er de? Hvad vil de? Hvilke profiler er bag? Er de i Danmark? Hvilke lande er de stærke I? Hvorfor gør de hvad de gør?
Det afdækkede jeg I første akademiske kvalitative afhandling på europæisk jord om Anonymous. Vil du have en teaser kan du lytte til DR interviewet med mig: https://emirdegirmenci.dk/den-profesionelle-personlighed/

I Anonymous er der protest-aktivister og hackere, der er mænd og kvinder, unge og gamle.
Karl 26 år, hacker: “Vi har det her internet. Vi kan løse alle vores problemer via internettet, hvis vi samles i forum så kan vi. Så har vi løst problemerne sådan her, ikke!” (knipser med fingrene) (Interview nr. 1, s. 9)

Kamilla, 25 år “Anonymous er frihedsskabende, synes jeg. Og nyskabende. Og en ny værdi som folk kan få det bedste ud af.” (Interview nr. 3,. s. 1)

Holger, 38 år: “Guy Fawkes-masken, den bliver så snuppet fra en film. Den er jo meget sådan stiliseret og den er jo meget sådan enkel og den er skidefræk et eller andet sted, ikke. Det er jo et kraftigt manifest et eller andet sted, ikke. Når der står sådan 1000 mennesker, ikke. Det virker som om vi er robotter. Men det er vi jo ikke. Vi er selvstændigt tænkende individer. Der bare gerne vil have en revolution op at køre, ikke. Fordi vi er røvtrætte af det hele. Af den sociale uretfærdighed, der findes på et globalt plan, ikke.” (Interview nr. 6 og 7, s.12)

Dorte, 36 år: “Det man kan sige om det…. Det er at de fattige og de undertrykte de vil jo altid stå sammen og kæmpe for rettigheder. Der kan man sige nu kom der lige pludselig en plasticmaske på som folk kunne samles om. Så det ligesom blev et meget synligt verdensomspændende internetfænomen, som kunne sprede sig med den hast det kunne.

Nu var der den her maske som folk lige pludselig bare kunne finde sammen om. Jeg kan egentlig ikke helt forklare hvorfo,r men den styrke, den aggressivitet, der ligger i det og samtidig med den kærlighed og den barmhjertighed, der ligger i det symbol Guy Fawkes-masken kom til at stå for, det tog folk til sig.” (Interview nr. 6 og 7, s.)

Valdemar, 49 år: “Det betyder, at vi er en gruppe mennesker: de 99 procent, som er trætte af den ene procent, som prøver på at styre det her. Grunden til at vi er anonyme, det er fordi vi er mennesker, vi har ikke nogen personificering som sådan. Vi kæmper for, ja, for at det her lort det skal stoppe, mand (…) Jeg bruger meget internettets forum til at sprede budskaber og jeg er desværre ikke kompetent nok til at hacke, men ellers havde jeg sgu nok også gjort det” (Interview nr. 2, s. 2)

Johny, hacker i Anonymous, 35 år: “Anonymous er kommet for at blive. Anonymous har bevist, at de fucking master overalt på internettet. Om det så er det ene eller andet eller tredje. Den er bossen overalt. Det er fremtidens demokrati. Det er fremtiden.” (Interview nr. 4, s.32)

Holger, 38 år: “Jamen jeg tror jo, at idealet er frihedskamp. Fordi ham der præsten der jo er omtalt i det der (interviewperson henviser til en film). Han var en der gik imod systemet og så kom der den der film V for Vendetta” (Interview nr. 6 og 7, s. 12)

Vil du vide mere, er du velkomment til at tage fat i mig her på væggen, på PM, e-mail, el telefon m.m

Enjoy😊

Husk at følg linket…
Ps: Hvad ved du om dem? Hvad synes du om dem?
Har du oplevet dem hacke dig el nogen du kender?